Sikkerhed

Da Chewberrys produkter målretter sig mod børn og mødre med små børn, kunne der nemt opstå spørgsmål i forhold til sikkerheden ved produkterne. Vi har her samlet de mest gængse emner. Har du spørgsmål herudover, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Smykkemateriale:

Alle Chewberrys smykker er lavet af en speciel ren silikone, beregnet til fødevarer og medicinsk brug. Materialet er FDA godkendt (Amerikanske Food & Drug Administration) og gennemtestet for indhold af uønskede stoffer, som f.eks. BPA. Udover at vores leverandør kan dokumentere overholdelsen af den europæiske standard EN71, har vi yderligere fået vores smykker  testet hos danske Eurofins, for at sikre at der er absolut intet at komme efter på kemisiden.

Det er samme materiale, der bruges til sutterne på sutteflasker og f.eks. de bageforme man kan købe hos isenkræmmeren. 

Snoren smykkerne er monteret på, er lavet af enten bomuld eller silke - afhængig af produkt.

Låsen er lavet i økovenligt plastik - dvs. ikke giftigt. Bemærk: Pga. låsens mekanisme må der ikke tygges på låsen. (der gives ingen garanti på låse, der er beskadiget som følge af, at der er blevet tygget på dem)

Materialet er fri for lugt og smag og desuden bakterieafvisende.

Halskæderne til voksne:

Chewberrys sortiment af tyggekæder til mødre, er ikke beregnet til børn. Med det menes, at du kan trygt have din halskæde på og lade dit barn tygge i perlerne, men børn må ikke efterlades uden opsyn med de lange kæder, pga kvælningsrisikoen.

Armbånd til voksne:

Da der ikke er nogen kvælningsrisiko ved armbåndene, kan du trygt lade dit barn lege med og tygge i disse.

Halskæder til børn:

Chewberrys sortiment af halskæder til børn (+3 år) er testet og godkendt som legetøj, efter EU direktivet EN71. Dvs. der er taget højde for låsens evne til at bryde op af sig selv, samt grundigt testet for tilstedeværelsen af uønsket kemi.

Kæderne må ikke benyttes til børn under 3 år. Kun, når mor har kæden på.

Børn og voksne med særlige behov (f.eks. ADD, Autisme):

Chewberrys produkter kan benyttes af børn med særlige tyggebehov, bla. som følge af en diagnose.

Man skal dog være opmærksom på, at selvom materialet er ekstremt holdbart, kan produkterne ved vedvarende tygning gå i stykker. Da der er stor forskel på behov og handicap, er det ikke sikkert at produkterne egner sig til alle. Det anbefales, at man prøver sig frem under voksen overvågning og at man holder godt øje med smykkerne. Ved tegn på slid og/eller ødelagte emner skal produktet kasseres.

Bemærk at børn og voksne med fuldt udvoksede tænder kan være i stand til at ødelægge smykkerne og ekstrem bidning skal derfor overvåges!

Test af smykkematerialet

Vi udfører jævnligt stikprøvekontroller af vores leverancer, for at sikre, at materialet overholder de anbefalede standarder. Disse udføres ved den danske virksomhed Eurofins.

Rengøring og vedligehold

Vi anbefaler at alle smykker vaskes i mild sæbevand før brug. For vedligehold vaskes smykkerne i varmt sæbevand og tørres af med et viskestykke. 

Ved vedvarende daglig brug og tygning på smykkerne anbefaler vi at man jævnligt gennemser smykkerne for slid og evt. udskifter efter 6 mdr.